OBSERVERA! Köp av biljetter för linjen mellan Kebnekaise och Nikkaluokta kan endast ske samma dag. EJ FÖRBOKAS.
Att flyga helikopter är enkelt och smidigt om man ska ta sig fram snabbt eller till otillgängliga områden. Här gör du enkelt din bokning och prisförfrågan. För linjetrafik mellan Nikkaluokta-Kebnekaise behövs ingen förbokning.
Du kan boka via mail eller telefon.
info@kallaxflyg.se
0980-81 000
OBS! Nikkaluokta – Kebnekaise linjen behöver inte bokas, du hittar mer info under ”Fjälltransfer”.
När du skickar en pris- eller bokningsförfrågan så är det bra att ha med:
• Var du vill åka ifrån och till vilken destination, om du inte vet var du vill åka så kan du alltid fråga oss efter tips! Vi har bra koll på sjöar och vandringsleder.
• Gäller det helikoptertaxi, sightseeingtur eller hänglast?
• Namn på alla deltagare
• Ditt telefonnummer
• Datum och önskad tid
• Stor eller liten Helikopter?
Information om helikoptrarna:
Liten: EC120, 4 passagerare, max 400kg=packning+passagerare.
Stor: AS350/H130, 6 passagerare, max 650kg=packning+passagerare
Det är många faktorer som spelar in i hur mycket det kostar för persontransport eller olika helikoptertjänster. Till exempel antal passagerare, vikt på lasten, vad som ska lyftas, storlek på helikopter, flygsträcka och från vilken bas flygningen ska göras. Gör din förfrågan enkelt i formuläret nedan så återkommer vi snarast med vad din flygning kommer att kosta.
För att vi ska kunna ge dig ett pris behöver vi veta hur många ni är som ska åka, vilken typ av resa ni vill göra (till exempel fisk-/jaktresa taxiresa eller sightseeing), varifrån ni vill åka och vilket datum. Du når oss på 0980-81 000.
För att vi ska kunna ge dig ett pris behöver vi veta hur många ni är som ska åka, vilken typ av resa ni vill göra (till exempel fisk-/jaktresa taxiresa eller sightseeing), varifrån ni vill åka och vilket datum. Du når oss på info@kallaxflyg.se
OBS! All drönarflygning i närheten av våra helikopterbaser är förbjudet då det utgör en stor fara för helikoptrar.
Kallax Flyg följer i likhet med alla etablerade verksamheter inom luftfart, Transportstyrelsens riktlinjer för vilken typ av bagage, utrustning m.m. som får tas med ombord.
Läs mer på Transportstyrelsens webbplats: https://transportstyrelsen.se/sv/luftfart/Flygresenar/Bagage/Vad-far-jag-ta-med-mig-ombord/
Farligt Gods
En passagerare får för eget bruk ta med följande artiklar, ämnen och mängder farligt gods:
A. 25 liter brandfarlig vätska, klass 3, i förpackningsgrupp II och III, som ska användas som bränsle.
B. 5 liter brandfarlig vätska, klass 3, till spritkök eller liknande i förpackningsgrupp II eller III i för vätskan avsedd detaljhandelsförpackning.
C. 11 kg kolvätegasblandning (UN1965), klass 2, delklass 2.1, i gasbehållare som inte får vara större än 11 kg*.
D. 700 g gas (UN2037), klass 2, delklass 2.1, i engångsbehållare i för gasen avsedd detaljhandelsförpackning med skydd för ventilen.
E. 5 liter brandfarlig färg och/eller 1 liter lösningsmedel/förtunning, klass 3, i förpackningsgrupp II eller III, i för produkten avsedd detaljhandelsförpackning.
F. Farligt gods i maskiner eller farligt gods i utrustning, klass 9, såsom båtmotorer, elverk, motorsågar som är tömda och förslutna så att läckage undviks.
G. 6 små paket säkerhetständstickor, klass 4.1, i detaljhandelsförpackning eller liknande.
H. 1 batteri, vått, slutet, klass 8, som uppfyller särbestämmelse A67 och som är skyddat frånkortslutning i detaljhandelsförpackning
*Maximalt tillåten mängd kolvätegasblandning ombord är 24kg
Transport av vapen
Lasta vapnet oladdat och delat med vital del i kabinen och resten i bagageutrymmet
Kontrollera ammunitionsförpackningarna och lasta dessa i bagageutrymmet
Vid frågor, kontakta Kallax Flyg på 0980 – 81 000.