• Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • English
 • Abisko/ Riksgränsen

  Med utgångspunkt Abisko når du storrödingsjöarna i västra fjällen. Ett mer utmanande samt belönande fiske är svårt finna vad avser fjällfiske. Dessa vatten i västra delarna mot norska gränsen hyser storröding i det flesta sjöar. Området är hårt utsatt av väder och vind, men erbjuder även fantastiska möjligheter för den dedikerade fiskaren. Storröding som vakar i blanka vikar och spännen kan ge dig ett fiske i världsklass. Om fiskegudarna står dig bi. 

  När du närmar dig området kan du från helikopter se pärlband av sjöar och strömmar glittra i detta högalpina område och fjällmassiven hälsar dig välkommen.  Den karga marken och terrängen gör det lättvandrat, och du tar dig relativt snabbt till nya sjöar i området sökandet på vakande röding. 

  Fisket

  Salvelinus alpinus (fjällröding) denna mytomspunna fisk, även kallad fjällets Greta Garbo är en fantastisk sportfisk som kan ge dig högtidsstunder genom sin nyckfullhet. Ena stunden ser du den simmandes i stim och förse sig av överflödet en kläckning erbjuder i grunda vikar och uddar. Villigt kliver den upp till din stora  högt flytande  nattsländeimitation och drar ut i  vildsint rusning. Lika snabbt som den börjar sitt synliga näringssök, avtar huggperioden av en kall västlig vind som intetgör fisket på torrfluga i ett ögonblick. Den som fortsätter fisket även under sämre väderförhållanden, bör ha i beaktande att rödingen (gäller alla fiskar) intar sin föda till ca 80% under ytan.

  Sommaren drar snabbt förbi i dessa områden, där snö och isbeklädda sjöar härskar upp till 9 månader om året. Bästa tiden för ett lyckat fiske under normala förhållanden är från runt 10 juli till mitten på augusti. Behandla fisken som en vän, och ta inte upp mer än du kan äta för stunden.      

  Att tänka på

  En absolut rekommendation om du kommer hit, är att se över din utrustning på riktigt, hårda vindar och en temperatur som kan krypa ner mot nollan (även under högsommaren) kräver att du har stormsäkra tält och varma kläder. Rekommenderas; en lättviktsdunjacka, varm mössa samt handskar som ett absolut måste. 0m du prickar ett högtryck på din resa är du att gratulera och du har dragit högsta vinsten.  

  Guide

  Genom att anlita någon som kan fisket i dessa områden ökar din chanser väsentligt till ett lyckat fiske. Med erfarna guider, som kan området samt det flesta vatten sparar du tid i ditt letande efter storrödingen. Kontakta oss för mer information.

  Tveka inte att boka din drömresa för fjällfiske redan idag genom att fylla i formuläret nedan! Vi återkommer till dig inom 48 timmar.


  Fyll i ditt för- och efternamn
  Välj vilken av våra baser du vill flyga från
  Ange vart du vill åka på din fisketur. Om du inte vet vart du vill åka, lämna då fältet tomt så plockar vi fram ett antal tips åt dig
  Fyll i antalet passagerare
  Ange om du kommer att ta med hund ombord på helikoptern
  Fyll i datum och tid då du önskar utresa
  Fyll i datum och tid då du önskar tillbakaresa
  Ange ditt telefonnummer
  Ange din E-Mail
  webb adress