• Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • English
 • Nikkaluokta

  Jaga i anslutning till ett av våra mäktigaste högfjällsområden och skåda Sveriges högsta berg, Kebnekaise, i fjärran. Från vår bas i Nikkaluokta är det nära till storslagna vidder och vidsträckta jaktmarker.

  Populära områden

  Nikkaluokta ligger cirka 60 kilometer väster om Kiruna stad. Lockar det västliga högfjällsområdet är det denna bas man ska använda. Härifrån kan man även flyga i andra väderstreck, till populära marker som Rautas, Leavas och Girjas. De sistnämnda är de områden som lämpar sig bäst för ripjakt eftersom fjälldalarna är mer vidsträckta med fina biotoper. Den västra delen av fjällen som till exempel Vistasdalen, har trängre dalar och bitvis rikligt med björkskog. Dessa områden kan erbjuda fin jakt under de år då det är sämre med fågel.

  Om ni inte känner området sen tidigare, är vi självklart hjälpsamma med uppslag på populära destinationer.

  Restriktioner

  Vissa områden som nämns ovan ligger utanför den mark där staten upplåter rätten till jakt och fiske. Jaktkort för dessa områden måste därför lösas genom aktuell sameby.

  Boende

  I Nikkaluokta finns det boende i form av lägenheter och stugor, bara “ett stenkast” från Kallax Flygs bas. Här finns även restaurang som håller bra klass samt en butik med vissa förnödenheter och ett begränsat urval av friluftsartiklar.

  Läs mer om utbudet och boka på: nikkaluokta.com

  All inclusive

  Om du vill fokusera på upplevelsen och de egna förberedelserna, kan vi med hjälp av våra samarbetspartners erbjuda färdigpaketerade “All inclusive-lösningar”. Kontakta oss för mer information.

  Hitta hit

  Nikkaluokta ligger vid vägs ände, cirka 70 km bilväg väster om Kiruna.Om du flyger till Kiruna Airport finns det flera hyrbilsföretag att välja mellan, läs mer på: swedavia.se

  webb adress