• Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • English
 • Upplevelser

  Att flyga helikopter är en upplevelse i sig. Friheten, flexibiliteten och vyerna är en unik kombination som bara helikoptern kan erbjuda. Utöver det generella nöjet i att flyga, finns många andra användningsområden där helikoptern bidrar till och höjer själva upplevelsen.

  Här listar vi några exempel på uppdrag vi utför. Har ni några andra önskemål, tveka inte att kontakta oss. Vi skräddarsyr lösningar inom ramarna för era idéer och de generella regelverken.

  Helikoptertur / sightseeing

  Vill ni se världen från ett nytt perspektiv eller ge någon annan en upplevelse att minnas? Vi erbjuder rundturer från samtliga av våra baser runt om i landet. Omfattning och hållpunkter längs resan bestämmer ni som kund.

  Då vissa av våra baser endast används under sommar- och vårsäsong, kan tillgängligheten på helikoptrar variera. Kontakta oss för mer information och prisuppgift.

  Topptur

  Vill ni stå på toppen och blicka ut över omgivningen? Kanske kombinera med en lunch? Vi erbjuder toppturer med helikopter för er som vill förstärka upplevelsen eller har svårt att komma upp för egen maskin.

  Dessa turer utgår normalt från någon av våra baser men vi opererar i hela skandinavien, baserat på kundens önskemål.

  Foto

  Vill du se perspektiv och vyer som inte ens en drönare kan erbjuda? Och få med dig den utrustning och de optiker du önskar? Att fotografera och filma från helikopter ger unika möjligheter och är en upplevelse i sig.

  Med våra modeller Eurocopter EC120 samt EC130 kan dörren till passagerarutrymmet bakom piloten, öppnas och stängas under färd. Övriga modeller kan tillfälligt modifieras för att ge fri sikt åt fotografen. Detta medför dock vissa begränsningar vad gäller antal passagerare.

  Kallax Flyg har stor erfarenhet av helikoptertjänster riktade till bild- och filmproduktion. Vi samarbetar med allt från lokala fotografer till stora dokumentärproduktioner, spelfilmer och serier.

  Läs mer om våra bildproduktionstjänster riktade till företag här

  Skidåkning

  Vid våra fjällnära säsongsbaser i Riksgränsen och Kvikkjokk samarbetar vid med olika heliski-arrangörer. Möt den ultimata upplevelsen och friheten med oss, läs mer om erbjudanden hos respektive arrangör.

  Kvikkjokk: Länk

  Riksgränsen: niehku.com

  Bröllop

  En vigsel på Sveriges högsta topp? Ute i skärgården? Eller något annat drömställe. Vi transporterar både brudpar, präster och gäster till den plats ni önskar.

  Vill ni att er stora och speciella dag ska bli än mer händelserik och minnesvärd, tveka inte att kontakta oss. Vid bröllopsarrangemang samarbetar vi även med Icehotel Jukkasjärvi som en del i deras erbjudande.

  Födelsedag och gåvor

  Vi kan vara lösningen på den eviga presentfrågan. Kanske är det någons födelsedag eller en kollega som ska avtackas. En rundflygning med utgångspunkt från någon av våra baser är garanterat en uppskattad gåva.

  Gåvor går bra att förmedla som presentkort.

  Prova på – flyg helikopter med instruktör!

  Eller varför inte en prova-på-lektion med någon av våra instruktörer? Inga förkunskaper krävs. Läs mer om vår flygskola.

  webb adress