• Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • English
 • Foto

  Vår erfarenhet när det kommer till bildproduktioner av olika slag, är mycket omfattande. Vi har deltagit i produktioner av många stora spelfilmer och dokumentärer samt själva medverkat i en realityserie om pilotyrket och som fiktivt helikopterbolag i thrillerserien Midnattsol. Kallax Flyg har även stor erfarenhet att jobba med tekniker och utrustning som utgör branschstandard för flygfoto. 

  Helikoptern ger en unik räckvidd och kapacitet där fotografen personligen följer med upp i luften och kan beroende på arbetsmetod, få med sig utrustning utan större begränsningar. 

  Vi arbetar med två format för bildproduktion från helikopter.

  Handhållen kamerautrustning

  Här kan vi erbjuda fotografen fri sikt med bortmonterad dörr (EC 120 samt EC 130 tillåter att dörren öppnas och stängs under färd i kommunikation med piloten). Fotografen sitter fast i ordinarie bälte samt med sele och separat förankring för maximal säkerhet. Övriga regler och villkor kommuniceras i samband med uppdraget.

  Externt kamerasystem

  För större dokumentärer och filmprojekt är det vanligt att jobba med externa kamerasystem som monteras under helikoptern för att sedan manövreras från insidan. Här har vi stor vana att jobba med och montera de vanligaste, godkända systemen såsom till exempel Cineflex, Red aerial, Space med flera. Har du frågor kring ett specifikt uppdrag, kontakta oss.

  Samverkan med drönare

  Utöver traditionella uppdrag där vi transporterar fotografen har vi erfarenhet av att samverka med drönarpiloter. Ett sampel som kräver rätt kommunikation och ramar för att kunna utföras på ett säkert sätt. Kombinationen av helikopter och drönare kan ge extremt spännande motiv. 

  Genom åren har vi som tidigare nämnts jobbat med både stora film-, dokumentär- och reklamproduktioner samt med många små eller medelstora produktionsbolag i vårt verksamhetsområde.

  Bland dessa kan nämnas dokumentärer för till exempel National Geographic och BBC, samt spelfilmer och serier som Hotet, Solstrom och Midnattssol. Vi har även jobbat med liveproduktioner vid större evenemang som till exempel rallytävlingar med mera.

  webb adress