• Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • English
 • Abisko/ Riksgränsen

  Välkommen till Torneträskets “huvudstad”, Abisko. Hem för mäktiga vyer över Skandinaviens största fjällsjö och dalgångarnas dalgång; Lapporten.

  Abisko är även hem för Kallax Flygs nordligaste bas, 25 mil norr om Polcirkeln. Här har vi nära nog oändliga högfjällsområden inpå knuten. Ett paradis för den som vill få med sig både ripa och oförglömliga upplevelser från jaktäventyret.

  Populära områden

  Från denna bas är det framför allt områdena runt Torneträsk som är intressanta att jaga i. Norr om Torneträsk finns ett par klassiska områden, bland annat området runt Ribasjavri. Området är avlyst från jakt de första veckorna och när det öppnar (16/9) är det kvoterat och oftast fulltecknad den första veckan det är öppet för jakt. Söder om Torneträsk är det områdena längs Abiskodalen mot Norge samt Alesjaure och Rautasjaure som erbjuder bra biotoper för ripa.

  Boende

  I Abisko finns ett stort utbud av boende, från vandrarhem till fyrstjärniga hotell.

  STF Abisko är Svenska Turistföreningens största fjällstation sett till kapacitet och utbud. Här finns 377 bäddar i varierande standard från enklare rum och stugor till hotellrum. Stationen har även en välrenommerad restaurang och en butik som säljer friluftsutrustning och proviant.

  Läs mer och boka på: svenskaturistforeningen.se

  Abisko Mountain Lodge

  Bo med bra komfort hos Abisko Mountain Lodge. Här finns både hotellrum och stugor samt en restaurang som håller hög klass. Menyn baseras till stor del på lokal matkultur i modern, fin tappning.

  Läs mer och boka på: abiskomountainlodge.se

  För andra boendealternativ i Abisko med omnejd, besök booking.com

  All inclusive

  Fokusera på jakten och dina personliga förberedelser. Vi kan ordna en paketlösning som inkluderar både transport, guide samt mat och logi. Kontakta oss för mer information.

  Hitta hit

  Flyg till Kiruna Airport från Luleå eller Stockholm. Vid Kiruna Airport finns ett flertal biluthyrningsfirmor. Sträckan med bil mellan Kiruna och Abisko är cirka 100 kilometer.

  Tveka inte att boka en helikoptertransport till din nästa drömjakt i Norrbotten! Fyll i formuläret nedan, så återkommer vi till dig inom 48 timmar.


  Fyll i ditt för- och efternamn
  Välj vilken av våra baser du vill flyga från
  Fyll i antalet passagerare
  Ange om du kommer att ta med hund ombord på helikoptern
  Fyll i datum och tid då du önskar utresa
  Fyll i datum och tid då du önskar tillbakaresa
  Ange ditt telefonnummer
  Ange din E-Mail
  webb adress