• Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • English
 • Kvikkjokk


  I Lilla Luleälvens västra hörn finns en “port” till den verkliga vildmarken. Fjällbyn Kvikkjokk är en idealisk utgångspunkt för den som vill vandra och uppleva friluftsliv i några av Sveriges och Europas vackraste områden.

  I vägs ände, cirka fyra mil norr om Polcirkeln i Jokkmokks kommun, ligger Kvikkjokk. En gång fanns här ett brukssamhälle med silverbrytning. Idag är Kvikkjokk framförallt känt som en utgångspunkt för vandring och friluftsliv i nationalparkerna Padjelanta och Sarek.

  Sedan 2019 har Kallax Flyg en åretruntbas i Kvikkjokk från vilken vi kan erbjuda olika helikoptertjänster och upplevelser.

  Transfer Kvikkjokk – Staloluokta

  Staloluokta är en by och ett sameviste inne i Padjelanta Nationalpark vid sjön Virihaure nära norska gränsen. Padjelantaleden passerar genom byn vilket gör detta till en lämplig startplats för den som ska vandra.

  I Staloluokta finns stugor och en kiosk. För mer information besök padjelanta.com

  Transfer Kvikkjokk – Aktse

  Planerar du att besöka Skierfeklippan i Sarek? Och blicka ut över det karaktäristiska Laitauredeltat? Flyg med oss mellan Kvikkjokk och Aktse, en vanlig utgångspunkt för vandring och friluftsliv kring Rapadalens mynning.

  Under flygningen kommer vi att passera strax Sydöst om nationalparksgränsen och Pårtemassivet, hem för södra Sareks två högsta toppar.

  I Aktse finns en STF-anläggning med stugor, kiosk, bastu och tältplatser. Kungsleden passerar Aktse på sin väg mellan Kvikkjokk och Saltoluokta.

  För mer information besök STF’s webbplats

  Dagstur för familj eller kompisgäng

  Cirka fem kilometer öster om Kvikkjokk finns lågfjället Sjnjierák som bjuder en fantastisk utsikt över närliggande fjäll och deltat, där älvarna Kamajokk och Tarraälven möts i sjön Saggat.

  Flyg helikopter till toppen och vandra tillbaka, cirka fem kilometer till Kvikkjokk längs markerad led. En perfekt dagstur för familjen, kompisgänget ellet kollegorna som kombinerar en helikopterupplevelse och en friluftsaktivitet med oslagbara vyer.

  Sightseeing och valfri destination

  Det finns en nära nog oöverskådlig mängd platser och områden att se och uppleva med Kvikkjokk som utgångspunkt. Vi kan bistå med transport och sightseeing enligt kundens önskemål (med dagsljus, nationalparksgränser och väder som enda ramverk). 

  Sightseeing går även att kombinera med stopp på valfri topp för utsikt, lunch, middag eller kanske giftermål?

  Mat och Logi i Kvikkjokk

  I kvikkjokk med omnejd finns ett flertal boendealternativ och två restauranger under säsong. 

  Kvikkjokks Fjällstation 

  Kvikkjokks Fjällstation erbjuder både enkel- och flerbäddsrum med vandrahemsstandard. Här finns även en restaurang som serverar i spannet från frukost till trerättersmiddag med lokala råvaror som till exempel röding från Padjelanta. Utöver restaurang finns en bar och en butik. 

  Läs mer och boka på kvikkjokkfjallstation.se

  Stuguthyrning Kvikkjokk

  Vill du ha ett eget tillhåll under ditt besök finns det fina, nybyggda stugor att hyra hos Kvikkjokk Stugor AB. Stugorna bjuder fantastisk utsikt, placerade med högt läge ovanför Kvikkjokk by. Välj i storleksspannet 4+1 bäddar upp till åttabäddarsstuga.

  Läs mer och boka på: kvikkjokkstugor.com

  Årrenjarka Fjällby

  Cirka 18 km innan Kvikkjokk, längs väg 805 hittar du Årrenjarka Fjällby. Med kapacitet upp till 122 bäddar och valmöjligheter från enklare stugor till hotellrumsstandard är Årrenjarka den största aktören i området vad gäller boende, mat och aktiviteter.

  Vackert placerat på en udde i Lilla Luleälven och sjön Sakkat kan du välja det boende som passar din resa bäst, njuta av mat från öppen eld till flerrätters samt få tillgång till tips, guidning och aktiviteter.

  Läs mer och boka på arrenjarka.se

  webb adress